Kulturskolan byter elevsystem

Uppsala kulturskola byter elevsystem inför hösten 2023. 20 mars stängde möjligheten att ansöka till kulturskolans kurser. Tisdag 30 maj klockan 18.00 öppnar kurskatalogen i det nya systemet.

Inför höstterminen 2023 byter Uppsala kulturskola elevsystem. I det nya systemet kommer du som vill ansöka om en plats på kulturskolan att direkt kunna se vilka platser som finns lediga och boka in dig på en ledig tid. När alla platser är fyllda finns möjlighet att göra intresseanmälan och skolan har då möjlighet att kontakta dig om en plats blir ledig under terminen.

Höstterminens platser kommer att släppas till allmänheten tisdag 30 maj klockan 18.00.

För dig som vill ansöka till kulturskolan

Efter klockan 08.00 den 20 mars är alla köer stängda och det går inte att ansöka till kulturskolan förrän det nya systemet öppnar 30 maj.

Mer information om det nya elevsystemet Studyalong kommer inom kort.

För dig som har ansökt till kulturskolan i det gamla systemet

Du som ansökt till kulturskolan i det gamla systemet kommer att få chans att boka höstens platser innan de släpps till allmänheten. Då vi på en del ämnen har fler i kö än det kommer att finnas platser för kommer dock inte alla att kunna erbjudas en plats. Elever som inte får någon plats till höstterminen är välkomna att söka igen inför vårterminen 2024.

För redan antagna elever

Som vårdnadshavare till en elev som i nuläget går en kurs på kulturskolan behöver du redan nu registrera dig och det/de av dina barn som går på kulturskolan.
Observera: Denna registrering gäller endast elever som redan är antagna till en kurs på kulturskolan. Mer information om detta har mailats ut till alla berörda.

Varför byter vi elevsystem?

Kulturskolan vill att det ska vara enkelt att hitta och anmäla sig till våra kurser. Vi vill också förbättra och förenkla kommunikationen mellan elever, lärare och vårdnadshavare. Uppsala kulturskola vill ligga i framkant när det gäller att använda digital media för att utveckla undervisningen.

Kontakt

Kulturskolans expedition:
E-post: kulturskolan.expeditionen@uppsala.se,
Telefon: 018-727 20 87

Kulturskolechef Ella-Kari Norberg:
E-post: ella-kari.norberg@uppsala.se,
Telefon: 018-727 20 77

Uppdaterad: