Dans

Uppsala kulturskola har dansundervisning på tre ställen i kommunen: 

Kulturskolans danssal på Björkgatan 26 (i gamla Bolandgymnasiets lokaler),
Nannaskolan (Kungsgatan 26/Klostergatan 18) och Sävja kulturcentrum (Västgötaresan).

Stilar

Barndans (6 år)

Här får barnen utveckla sitt eget rörelsespråk genom olika rytmiklekar, improvisationer och enklare dansövningar. Dansglädje är det vi vill förmedla till barnen.

Mixdans (7–12 år)

Prova på street, show, balett och modernt. Vi tränar på grundsteg i de olika stilarna och sätter samman koreografier till en föreställning.

Breakdance (från 7 år)

Fartfylld dans som både är lekfull och aggressiv på samma gång. Dansen är baserad väldigt mycket på golvteknik men innehåller även en hel del akrobatik som att t.ex. stå på händer, snurra på huvudet eller att göra windmills.

Streetdance (8–11 år)

Det här är en dansstil med mycket gung! På ett lekfullt sätt provar vi olika stilar inom Streetdance/hip hop. Vi jobbar med grunderna och danstekniken där rytmik, tyngd och groove står i fokus. Koreografierna sätts samman till en föreställning. 

Commercial Jazz (från 12 år)

Dans inspirerad av musikvideor och stora shower, där vi använder den senaste listmusiken. Koreografierna kommer att visas upp på en föreställning.

Modern Jazz (från 15 år)

En följsam jazzstil där vi jobbar med både teknik, flöde och personligt uttryck. Koreografierna kommer att visas upp på en föreställning.

OBS! Du måste vara folkbokförd i Uppsala kommun för att kunna söka.

Ansök här

Felix Luttinger och Maria Larsson – två av danslärarna vid Uppsala kulturskola.Felix Luttinger och Maria Larsson – två av danslärarna vid Uppsala kulturskola.

 

Uppdaterad: